Canis PRO Dogbox

DEN NYE STANDARDEN INNEN HUNDETRANSPORT ER HER!

Etter utallige timer, dager, uker og år har vi endelig laget et system for den kravstore og kvalitetsbevisste hundefører. Ingenting er spart på og det meste er tenkt på. Canis 3 kan fullspekkes med utstyr etter eget behov. Råvarer og komponenter er selvsagt av høyeste kvalitet! 

UTSTYRSLISTE OG MULIG TILBEHØR

 • Festesystem 
 • Patent pending CarryFrame profilsystem i korrosjonsbestandig aluminium
 • Sorteloksert rammeprofil og aluminiumsdetaljer
 • Ingen monteringshull i bilen eller boksen
 • Tre bur til hund, hvorav de to bak er justerbare i størrelse
 • To ventilasjonsvifter
 • Ventilasjonsinntak og -utblåsning på sidene
 • Ventilasjonsrister er motstandsdyktige for spyling og sabotasje
 • Gassdempere på alle dører
 • Sentrallås
 • Digitalt styringssystem med batteriovervåkning
 • Lyssensor på dører
 • LED dag- og nattlys
 • Strømuttak til varmematter i alle bur
 • Låsbare burdører
 • Hurtigplugg under boks for frakobling av system
 • Mulighet for trekking av kabler i ytre rørganger i profilsystem i ettertid
 • Vanntette og lydløse dørhengsler
 • Knaggrekke for oppheng/tørking av kobbel og klær
 • USB strømuttak garderobe
 • USB strømuttak ved burdører
 • USB strømuttak i teknisk rom
 • Klart for Co2-sensor og temperaturfølere i alle bur
 • Ekstrautstyr kan kobles på ramme, tak og sider
 • Klargjort for fremtidig utvikling av ekstrautstyr
 • Internt batterisystem 60ah
 • DC-DC-lader
 • 230v-lader med utvendig hurtigplugg
 • MPPT solcelleregulator
 • Co2-sensor
 • Temperaturføler
 • RGB fargestyring av lys
 • Varmematter
 • Takfester for last og taktelt
 • Mer tilbehør kommer… 

ET FESTE DU KAN STOLE PÅ! 

Har du liten tro på at pop-nagler og lim holder boksen din på plass etter milevis med kjøring på korrigerte og hullete grusveier? Festesystemet som leveres som standard med boksen er en solid løsning som sikrer boksen i å ikke løsne fra bilen. Festesystemet benytter de ytre profilsporene til hundeboksen som muliggjør innfesting uten å bore hull i hverken boksen eller bilen. I tillegg gjør designet til innfestningen det tett mellom pickup-karmer og boksen. Skulle du ønske å oppgradere til hurtigfeste i ettertid er den selvfølgelig klar for dette. 

HVA MED ET UNIKT FESTESYSTEM?

Ønsker du å kunne ta av boksen raskt og enkelt? Da kan du oppgradere fra standard feste til hurtigfeste på bilen. Hurtigfestesystemet som monteres på bilen er selve hovedtilbehøret til våre systemer. Dette er et lastbærende rammesystem som tillater rask av- og på lasting av. Dette rammesystemet består av en enkel, men samtidig kompleks beregnet mekanisk løsning. Ved å skru ut fire skruer på hver side avlastes noen fjærbelastede låseklakker som geometrisk passer perfekt i boksens ytre profilspor. Systemet er da klart til å løftes av. Når systemet skal monteres på, plasseres det enkelt på toppen av rammen så de fjærbelastede låseklakkene sklir inn i sine spor. Deretter entrer man enkelt de fire skruene på hver side og strammer til etter angitt moment med de spesielle låseskivene. Dette fungerer som en tvinge der systemet låses helt fast i rammesystemet uten en eneste skrue som gjennomtrenger systemet. Du er nå klar til å kjøre!

CarryFrame – ET RAMMESYSTEM FOR FREMTIDEN

«Patent pending» CarryFrame. Etter en lang tid med testing og simulering har vi utviklet et unikt og selvbærende system bestående av flere profiler og pakninger der rammesystemet utgjør en solid strukturell «ryggrad» til alle systemer vi leverer. Dette gjør at boksen ikke trenger sandwich som en del av konstruksjonen og den samlede styrken åpner for mange løsninger, blant annet dører mot alle ytre hjørner. I tillegg tåler systemet de sterke påkjenninger det utsettes for ved av- og påmontering eller hvis uhellet først er ute ved en kollisjon. CarryFrame gjør også boksen til et universalt festepunkt for et etter hvert stort antall tilbehør og løftesystemer. Alle ytre horisontale og vertikale kanter har det samme sporet som tillater ekstrautstyr med samme gripespor og festes uten skruehull i boksen, eller fest sammen to systemer i høyden eller lengden med våre braketter! Her er du sikret for fremtidens kommende duppeditter!

I tillegg til selve profilen som er laget for å være selvbærende og kunne løftes i, er alle hjørneforbindinger forsterket med Duplex avstiverbein. Dette gir en overlegen styrke på krefter sideveis og i vertikale retninger ved løft av systemet. Duplex har to egenskaper som kommer vårt system til gode; det ene er at Duplex er rustfritt, det andre er at det er 1,5 ganger sterkere enn konstruksjonsstål!

Alle profiler i CarryFrame er ekstrudert i korrosjonsbestandig aluminium som gjør at de tåler maritime miljøer. Dette er gjort av to grunner. 1: Den strukturelle styrken er betydelig sterkere enn de mer kostnadsbesparende og vanlige legeringene. Dette er avgjørende for å få den styrken som trengs. 2: Våre systemer er laget for å håndtere maritime miljøer for blant annet offshore-industri og båttransport. Dette kommer også hundeieren til gode da det ikke skal by på noen problemer å la hunden bade i saltholdig vann for så å tørke i boksen. I tillegg er det flere land som benytter veisalt store deler av vinterhalvåret.

Ytre rørganger er en del av profilens geometriske styrke. Dette gir deg mulighet for å ettermontere tilbehør og trekking av kabler for utvendig utstyr, samt bytting av plastdeksler. I hvert hjørne finner man hjørnekopper som enkelt tas av med en skrue. De nedre hjørneproppene fungerer også som små ben hvis man setter systemet rett på gulvet. I tillegg har disse føttene egne dreneringshull som sikrer at vann ikke kan samles innvendig i rammesystemet.

Fest boksen din med dokumentasjon og beregninger i bakhånd! Vi ønsker å sikre at våre bokser og annet utstyr er festet på en tilstrekkelig måte uten å borre hull i verken bil eller boks. Etter milevis av kjøring på hullete grusveier, store temperaturforandringer, vindmotstand og ellers ytre påvirkninger skal du være sikker på å ikke miste våre systemer av bilen. Vårt spesielle gripesystem, som nå er under patentbehandling, sikrer akkurat dette. Det er visuelt enkelt å sjekke at alt er som det skal være i henhold til anbefalt sjekk og vedlikehold.

VENTILASJONSSYSTEMET

Vi sikrer lufttilgang. Med vårt unike luftsystem trenger du ikke lenger å få en klump i magen hvis hundene sover i boksen og snøen laver ned. Dette er et punkt vi har brukt masse ressurser på å løse på best mulig måte. For å sikre frie luftveier uansett snømengde har vi valgt å hente luften på sidene av boksen. Inntaket for luften er helt oppunder taket og har en naturlig fri passasje når viftene ikke er på. Når viftene er på, henter vi luften fra toppen og presser den gjennom boksen. Dette sikrer best mulig luft ved kjøring på støvete veier eller i saktegående trafikk med dårlig luftkvalitet langs bakken. I tillegg skaper denne teknikken et overtrykk i boksen som hjelper til å holde alt vann ute fra døråpninger og ventiler. Ved å ha viftene inni boksen kan snø på taket enklere fjernes, taket kan brukes til et taktelt, eller hva med en terrasse? Naturligvis på eget ansvar.

Canis 3 har doble vifter for lavt forbruk, effektiv tørking av hunder og strømsparing ved normalt bruk. Vi har i begge luftinntak valgt å sette ventilasjonsvifter med 40 % mer effektiv strømbruk og luftstrøm sammenlignet med andre lignende vifter. I tillegg er våre vifter ADR-godkjente som sikrer at viftene ikke skal kunne begynne å brenne eller skape gnister. Viftene er i tillegg laget for maritime miljøer.

Unike lufteventiler for ekstreme miljøer. Både inntaks- og utblåsningsventiler er laget for sikkerhet i flere nivåer. Først og fremst er det totale arealet med luftespalter tilstrekkelig med god margin for å sikre luft i boksen til enhver tid. Ventilene er laget på en måte som gjør at innstikk til hundene nærmest er umulig, på denne måten unngår man sabotasje. I tillegg er lamellene i ventilen laget slik at det skal gå an å vaske hundeboksen uten store vannmengder som presses inn gjennom ventilen. Dette skal komme i retur. Etter flere tester med høytrykkspyler direkte på ventilen er det minimalt med vann som trenger inn. Ventilene er håndsveisede og av høy kvalitet.

DET LILLE EKSTRA

Fordi vi ønsker å tilby dere kun det beste, har vi lagt til det lille ekstra i våre komponenter. Dørpakninger, som er laget for å holde vann ute, er standard på dørene. Våre egendesignede dørpakninger har, som mye annet i vårt system, dobbel funksjon. I tillegg til å tette mot ytterkarm har pakningen en leppe som også treffer indre karm. Vi har også valgt å feste pakning på dørprofil fremfor rundt buråpning for å unngå eksponering og skader på pakning som følger av- og pålessing av hund og bagasje.

Hengsler uten knirk og vannlekkasje. Vi bruker vanntette hengsler som sikrer lydfri åpning av luker i tillegg til å danne vanntett barriere langs hele dørens toppside. Så, når lukene står i åpen posisjon i regnvær skal ikke vann kunne renne inn forbi hengslene. Våre hengsler er også testet til 50.000 sykluser uten brudd.

Håndtakenes form sikrer også omgivelsene da de ligger helt flush og aerodynamisk til veggene. De stikker med andre ord ikke ut som fangstkroker langs bilens side som ellers kunne gitt katastrofale konsekvenser ved nære situasjoner eller i verste fall påkjørsler av myke trafikanter.

På sidene av buret er det avstivningsbraketter i matchende design til burdører. Disse sikrer utilsiktet inngang på sideluker samtidig som det stiver av burvegger. En annen funksjon er at de fungerer som en luftpassasje hvis det mot alle odds skulle tette seg i lufteventilen på indre vegg.

Ser du oppunder taket finner du en stor luftegaller. Denne fordeler luften ut til de to bakre og sideburet. Denne galleren har en skrå plassering for å sikre at hundene ikke skal kunne slå seg ved kjøring på ujevne veier. Gallerne kan også enkelt demonteres for renhold eller ettermontering av utstyr.

Alle beslag, skruer, nagler og dører er av enten rustfritt stål eller sjøbestandig aluminium. Vårt system skal tåle alle miljøer og alle typer brukere.

Canis 3 er også utstyrt med en hurtigplugg under boksen som tillater ønskede signaler og strøm å kobles enkelt fra når systemet tas av bilen. Disse pluggene er laget for ekstreme miljøer som hundeboksene kan bli utsatt for.

HUNDENS BUR

Når vi åpner lukene inn i hundeboksen bak møter vi to solide burdører uten skranglelyder. Dørene er laget av laserskjærte, sjøbestandige aluminiumsdeler som til sammen utgjør en solid, men lett dør i tøft design. Alle burdører er også utstyrt med en lås slik at ytre dør kan stå åpen mens hundene er sikret mot uvedkommende.

Ikke alle hunder er like! Ser man inn i de bakre hundeburene vil man legge merke til en skillevegg med noen braketter på. Dette er en skillevegg som kan justeres mellom hele midtsøylens bredde for å muliggjøre tilpassing av burstørrelser ut ifra forskjellige størrelser og behov. Dette sikrer også en høyere gjensalgsverdi da det sannsynligvis også passer til en mulig neste eier av systemet. I tillegg kan også veggen tas helt ut hvis man trenger rommet til bagasje eller boksen skal fungere som et oppholdssted over lengre tid.

På den andre langsiden finner du både et solid hundebur nummer tre, samt det vi liker å kalle “våtgarderobe”. Denne veggen har et opphengsbeslag i syrefast stål med hele seks solide kroker. Her kan du henge fra deg alt av våte kobbel, hundevester, jakker og alt som ellers trenger å henge. Samme braketten har også en integrert USB og USB-C lader.

SIKKERT LÅSESYSTEM

Nå er det ikke lenger et stort tiltak å låse hundeboksen for å sikre verdisaker, hunder og i noen tilfeller våpen. Vår standard Canis 3 hundeboks blir levert med sentrallås og to fjernkontroller. Det er også mulig å hente signaler fra bilens originale sentrallås for å samkjøre disse. I tillegg er dette en solid kompresjonslås som sikrer riktig trykk mot pakning. Håndtakene kan enkelt betjenes med én hånd som er en spesiell praktisk funksjon mens man ofte må holde en hund eller utstyr med den andre hånden. Skulle uhellet være ute og boksen og/eller bilen være tom for strøm eller at en sikring har gått, overstyres sentrallåsen enkelt med en medfølgende nøkkel. Våre låsesylindre er også beskyttet av selve håndtaket og en pakning for å hindre inntrengning av veisalt, støv og grums som ellers ødelegger disse. En bonusfunksjon er at selve håndtaket kan låses fast i sin egen ramme med en hengelås for dobbel sikring ved for eksempel lengre lagring uten tilsyn.

DET TEKNISKE

I det tekniske rommet har du anledning til å sette fra deg det som skal medbringes og som må lades. Vi har designet det slik at du får benyttet hele boksens lengde til oppheng, hyller og gulvplass. Det tekniske rommet er heller ikke dypere enn nødvendig slik at det ikke tar verdifull plass fra hundene. Oppunder taket er det beleilig plassert en brakett med fire stk USB ladeuttak. Som standard blir systemet også levert med en robust og tøff hylle i sjøbestandig aluminium. Mot førerhuset er det også en luke. Bak denne luken kan alt fra lader, solcellelader, batterier, hurtigplugg til vifte plasseres.

I samme rom står også det tekniske “hjertet” av det elektriske systemet. Dette er et strømskap som huser alt av brytere, styringssystemer, sikringer og det som ellers bør ligge godt beskyttet. Du har lett tilgang for å bytte sikringer eller ettermontere tilbehør som kommer i fremtiden.

Dørsensorer på sideluker tillater deg å la lyset stå på. Da slipper du å fomle med lysbrytere i mørket når du trenger lyset som mest. Når du lukker luken, slukkes lyset.

Alle lys i hundeboksen er utstyrt med både varmhvit belysning og RGB. Som standard leveres boksen med “night mode” i rødt lys slik at både du og hundene kan spare nattsynet. Som tilleggsvalg kan det også utstyres med en “color control” slik at du selv kan velge farge på lyset til systemet (RGB).

Som standard er det også ladepunkter for oppheng for GPS-halsbånd ved bakre bur. Skal du slippe eller koble hund er det ikke alltid praktisk å måtte åpne opp teknisk rom for å hente eller legge fra deg halsbånd. Det er heller ikke alltid like fristende å legge et vått GPS-halsbånd som ofte kan være smurt inn med gjørme og enda verre substanser sammen med annet elektrisk utstyr og klær.

TILLEGGSVALG

Midt på bakre vegg i hvert bur finner du et deksel hvor det er gjort klart for plassering av Co2- og temperatursensor. Dette gjør at du kan overvåke temperatur på skjermen i teknisk rom samt Co2-nivåer i egen app. I tillegg kan du hente ut Co2-logg for å se hvordan nivåene har vært gjennom en dag. Skulle du velge å ikke ta med disse sensorene ved bestilling av systemet er det ingen fare. Det ligger klart for enkel ettermontering.

I alle bur langs gulvet finner du også uttak for varmematter. Disse pluggene er gjemt bak metalldeksler så hundene ikke skal få tilgang til å gnage på dette. Varmemattene går på 12v og er ikke farlig for hunden hvis den skulle tygget gjennom og kortsluttet den. Disse kan også kjøpes i ettertid.

Selve styringssystemet vårt kan overvåke strømforbruk og hvor mye kapasitet du har hvis du i tillegg velger å legge til batteri og/eller ladepakke. Legger du til “inclinometer” i pakken kan du sørge for at både hundene og et eventuelt taktelt ligger helt rett. Denne fungerer som et digitalt vater der du enkelt leser av grader på skjermen. Legger du til temperatursensorer i en eller flere bur får du overvåket dette også. På samme styringssystem har du også kontroll på de viktigste funksjonene med noen delikate, bakgrunnsbelyste brytere.

Alle lys i hundeboksen er utstyrt med både varmhvit belysning og RGB. Som standard leveres boksen med “night mode” i rødt lys slik at både du og hundene kan spare nattsynet. Som tilleggsvalg kan det også utstyres med en “color control” slik at du selv kan velge farge på lyset til systemet (RGB).

Ved tilleggsvalg av batterisystem blir det også levert noe som kalles en DC-DC-lader. Denne sørger for optimal og sikker lading fra bilens dynamo uten at bilens eget batteri blir tappet. Batteriet, som er en del av batteripakken i tilleggsvalget, er et 60ah LifePo4 batteri. Dette batteriet er for det første regnet som meget sikkert sammenlignet med andre syre- og lithiumbatterier. Samme type batterikjemi er brukt i blant annet ubåter. I tillegg har et LifePo4 batteri evnen til å lade seg opp ekstremt fort. Derfor er det viktig å få en kontrollert og begrenset lading gjennom en DC-DC lader.

Når du skal la boksen stå stasjonært kan du enkelt koble til en 230v-lader på en vanntett hurtigplugg på utsiden av boksen. Slik kan du lade opp og sørge for å alltid ha fulladet strøm til hundene. Dette forutsetter montert batterisystem.

Når ikke landstrøm er tilgjengelig har vi en løsning for dette. Ved å legge til et batterisystem i hundeboksen kan du også legge til en MPPT solcelleregulator. Dette er en intelligent lader som utnytter solenergien best mulig. Slik kan du sikre lading selv når bilen er av.

Et annet nyttig tilbehør er takfester for både løfting av systemet og feste alt fra lastestativ til taktelt. Disse takfestene klemmer seg på det spesielle ytre sporet i profilsystemet som sikrer et ekstremt robust festepunkt samt at det ikke er noen bolter og hull som står igjen når du ikke trenger et lastefeste på taket. Når du skrur av takfestet fjernes alle spor. På en 10 cm takfot har vi beregnet en godkjent styrke på minimum 200 kg per feste! Dette er med en sikkerhetsfaktor på 2X. Det vil si at du med sikkerhet til enhver tid kan laste 600 kg på fire ben der det ene benet er satt ut av drift slik typiske lastedirektiver legger det opp. Med andre ord vil begrensningen ligge i bilens lastekapasitet og ikke boksen sin eller festenes styrke.

FAQ

Hva er leveringstiden?

Leveringstiden avhenger av hvor i bestillingskøen du er. Vi jobber iherdig med å øke produksjonskapasiteten for å korte ned leveringstiden så godt vi kan, og må komme tilbake til deg på akkurat dette. 

Hvor langt er dere kommet med hengerplattformen?

Vi er fortsatt på prototypestadie her. Men hengerplattformen kommer – og også her er kun det beste godt nok! Det blir spiralfjærer og hydraulisk demping. 

Hva er CarryFrame?

Etter en lang tid med testing og simulering har vi utviklet et unikt og selvbærende system bestående av flere profiler og pakninger der selve rammesystemet utgjør en solid strukturell «ryggrad» til alle systemer vi leverer.

Dette gjør at boksen ikke trenger sandwich som en del av konstruksjonen og den samlede styrken åpner for mange løsninger, blant annet dører mot alle ytre hjørner. I tillegg tåler systemet de sterke påkjenninger det utsettes for ved av- og påmontering eller hvis uhellet først er ute ved en kollisjon. CarryFrame gjør også boksen til et universalt festepunkt for et etter hvert stort antall tilbehør og løftesystemer. Alle ytre horisontale og vertikale kanter har det samme sporet som tillater ekstrautstyr med samme gripespor og festes uten skruehull i boksen, eller fest sammen to systemer i høyden eller lengden med våre braketter!

Hvorfor må jeg forskuddsbetale?

Fordi det er ekstremt stor interesse rundt vårt nylanserte Canis 3-system har vi valgt å ha bindende bestilling i form av en forskuddsbetaling på kroner NOK 1000, – (ink. mva). Dette for å sikre deg som kunde din plass i køen, samt at vi styrer unna bestillinger som ikke er realistiske. 

Når ditt system er klart for produksjon, får du en faktura på 50 % av det totale beløp. Før systemet kan hentes må resterende beløp være innbetalt vår konto. 

Kan jeg montere boksen til pickup uten Peak Polars festesystem?

Vi anbefaler på det sterkeste å feste våre systemer med løsninger levert fra oss. Andre leverandører fester sine produkter med aluminiumsvinkler som limes og/eller nagles fast i undersiden av boksen. Dette er en løsning Peak Polar ikke anbefaler da vi mener det ikke er tilstrekkelig og at det er vanskelig å dokumentere denne måten. Skulle et system mot formodning monteres uten bruk av festesystem levert fra oss, frafaller garanti på systemet og Peak Polar står ikke ansvarlig. 

Hvordan fungerer festesystemet?

Finn vår demonstrasjonsfilm på Instagramprofilen eller på Facebookgruppen vår da vi overrekte den aller første solgte boksen til Jegerpodden John Petter. Her demonstreres festemekanismen grundig, sammen med gjennomgang av resten av boksens funksjoner! 

Peak Polar AS

Stokke, Norway
info@peakpolar.com
Org.nr: 925 747 815

© Peak Polar. All rights reserved.
Privacy